Au Rayon bio Spiegel

In 2021 besloten Bio Origins en Au Rayon bio hun krachten te bundelen door Au Rayon bio Spiegel op te richten. Het basisaanbod is vergelijkbaar, maar dankzij een groter oppervlakte biedt de “Spiegel” locatie ongeveer 500 bulkreferenties. Bij voorbeeld tientallen heerlijke theeën!

Waarom bio? 

Kortom, bio producten zijn goed voor de gezondheid en goed voor het milieu.  In de biologische landbouw zijn er geen pesticiden, geen synthetische onkruidverdelgers en geen GGO-zaden. Het is ook een manier om producenten te steunen die andere productiemethoden durven te hanteren dan die door de agro-voedselgiganten worden opgelegd.

Welke producten ?

Verse groenten en fruit zijn onze prioriteit. Je vindt (bijna) alles bij Au Rayon bio: Fruit – Groenten – Brood – Meel – Granen – Oliën – Pasta – Peulvruchten – Kazen – Koffie – Thee – Sappen – Bieren – Wijnen – Chocolade - Reinigingsproducten – Snacks – Conserven – ... Maar de basis van een uitstekend dieet is nog steeds verse kwaliteitsvolle groenten en fruit.

Bio producten voor een betaalbare prijs!

Au Rayon Bio streeft ernaar om voor elke productlijn, en in het bijzonder voor verse groenten en fruit, een betaalbare basisprijs aan te bieden. Gezond eten hoeft niet kostelijk te zijn.

Een acteur die zich inzet voor Zero Waste

Er is een brede keuze aan bulkproducten beschikbaar: granen, rijst, pasta, peulvruchten, muesli, gedroogd fruit, olijven, olijven, koolzaad- en zonnebloemolie. En voor het dessert is er een ruime keuze aan koekjes en chocolaatjes.
Er is ook een ruimte gewijd aan schoonmaakmiddelen: afwasmiddel, wasmiddel, douchegel, zwarte zeep. Ofwel brengt u uw eigen containers mee, ofwel zijn er ook containers beschikbaar ter plaatse. U vindt er ook een verse afdeling met een ruime keuze aan kaas en vleeswaren ter plaatse gesneden en in de gewenste hoeveelheid.

Andere verbintenissen van Au Rayon Bio Spiegel

  • De voorkeur geven aan lokale, Belgische of naburige producties (indien mogelijk)
  • Ervoor zorgen dat eerlijke handel wordt gerespecteerd, in de wereld en in eigen land
    Promotie van seizoensproducten
  • Ondersteuning van burgerinitiatieven: inzamelpunt voor donaties aan het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen, alsook voor menstruele hygiëne producten voor dakloze vrouwen in samenwerking met Bruzelles, Usitoo-uitwisselingsnetwerk...
  • Een ruilbalie voor Zinne, de Brusselse burgermunt.

Roots – onze partnerwinkel

Roots is een biowinkel, pionier van de kringloopeconomie in Brussel. De winkel staat centraal in twee belangrijke milieuthema's: duurzame voeding en afvalvermindering.

Roots en Au Rayon bio Spiegel zijn gezellige plekken, verkozen door actieve consumenten die zich bewust zijn van ecologische kwesties. Deze samenwerking maakt de ontwikkeling van grote projecten mogelijk: op zoek naar nieuwe lokale producenten, gedeelde logistiek voor minder CO2-uitstoot, delen van best practices op het gebied van zero waste, workshops voor burgerparticipatie.